PRAKTISCHE INFO




Contacteer ons

OPENINGSUREN

Kantoren:
Elke werkdag van 7.55u tot 16.25u

Magazijn:
Elke werkdag van 8.00u tot 16.00u

VERLOFDAGEN 2024

1 april, 1 mei, 9 -10 mei, 20 mei, 22-26 juli, 15-16 augustus, 1 november, 11 november, 25 – 31 december



MIN blaast 65 kaarsjes uit.
Door Andy
op 11 sep 2024

Op 13 september 1959 werd in de Seefhoek in Antwerpen Werkhuis M.I.N. boven de doopvont gehouden door Phil Bosmans (bekend van Bond Zonder Naam). In een manifest schrijft hij dat mensen die willen werken, recht hebben op werk. Jammer genoeg kan niet iedereen dat recht opeisen. Daarom richt hij zelf een Werkhuis voor Mensen In Nood op, als eerste echte beschutte werkplaats in Vlaanderen.

65 jaar later huist Maatwerkbedrijf MIN in Deurne-Noord, op een boogscheut van het Sportpaleis, en is het actiever, professioneler en straffer dan ooit. 

FEEST

Op vrijdag 13 september viert de MIN samen met haar medewerkers deze markante verjaardag met een fijn personeelsfeest.

En ook de klanten vieren mee: zij ontvangen voor onze verjaardag allemaal een lekkere "dankjewel" voor die 65 jaar vertrouwen, namelijk een doosje Antwerpse Handjes (nog zo'n Antwerps monument trouwens). Die werden speciaal voor de MIN ambachtelijk gebakken door Patisserie Gewaegd, en met veel zorg door onze eigen mensen verpakt. Kan het symbolischer? 

Werkhuizen MIN blijkt dus een sterk verhaal, dat meegroeit en zich aanpast aan de tijdsgeest. De basis van het verhaal is altijd overeind gebleven: mensen met een beperking tewerkstellen en voortgaan op de unieke talenten van elk individu. Met 85 maatwerkers en 15 personen in de omkadering neemt de MIN nog altijd een eigen, speciaal plaatsje in op de Antwerpse arbeidsmarkt binnen de sociale economie.